Artikkelen er mer enn ett år gammel

Polariskonferansen er en viktig møteplass

50 tillitsvalgte deltok på Polariskonferansen 2022. – Det er utrolig viktig å få tatt temperaturen på hva som rører seg i de ulike mediehusene, og hva alle NJ-erne og de andre fagforeningene er opptatt av og står i, sier Jakob Ellingsen, leder for NJ i Polaris.

Tirsdag og onsdag var tillitsvalgte på tvers av alle fagforeninger og ledelsen i Polaris samlet til konferanse i Trondheim. Dette var den første store, fysiske samlingen siden Polaris-familien fikk mange nye mediehus på Sørlandet.

– Noe av det aller viktigste er at vi blir kjent med hverandre i hele organisasjonen og at tillitsvalgte møter andre tillitsvalgte, på tvers av forbund og mediehus. Polaris har vokst mye som konsern. Derfor er det mange bedrifter som for første gang møter kollegaer fysisk, fra alle deler av virksomheten; teknologer, økonomer, trykkeri, distribusjon, små og store aviser og markedsfolk, sier Jakob Ellingsen, leder for NJ i Polaris.

Temperaturmåling og tips

Konferansen inneholder både dialog med konsernledelsen og eget program for de tillitsvalgte. Om lag 50 tillitsvalgte deltok, hvorav 30 var fra Norsk Journalistlag.

– Det er utrolig viktig å få tatt temperaturen på hva som rører seg i de over 40 mediehusene, og hva alle NJ-erne og de andre fagforeningene er opptatt av og står i. Samarbeid på tvers av fagforeningene er utrolig nyttig ettersom vi forholder oss til de samme lederne og har felles interesser. Vi har ulike innfallsvinkler og perspektiver, sier Ellingenes, som også er klubbleder i Fosna-Folket.

– Som klubbleder får jeg masse innspill til ting vi kan gjøre annerledes og smartere i vår klubb. Det er viktig med et kollegium av tillitsvalgte og klubbledere å spille på, sier Ellingsen.

Lære av hverandre

Også NJ-leder Dag Idar Tryggestad deltok på konferansen.

– En flott samling, med siste nytt fra konsernet, diskusjoner om framtiden og kunnskapsdeling mellom ledelse og tillitsvalgte, sier Tryggestad.

Den siste dagen var fagforeningenes egen dag. Her sto behovet for lønnsløft og kompetanse øverste på agendaen.

– Vi har mer til felles enn vi er ulike. Derfor har de ulike fagforeningen mye å lære av hverandre, sier Tryggestad.