Artikkelen er mer enn ett år gammel

Sju unge talenter nominert til Gullparaplyen

NJ i Bergen feirer den gode journalistikken på Vestlandet med prisene under Gullparaplyen, med sterke kandidater innafor både lokalsaker, reportasjer, prosjekter, video og foto. I kategorien Årets unge talent finner vi sju journalister under 30 år, som står bak solid og nyskapende journalistikk.

NJ Bergen er det nest største lokallaget av Norsk Journalistlag, og jobber for og med journalister både i Bergen og i resten av vestlandsfylkene. Hvert år gjør NJ Bergen stas på de beste sakene, journalistene og fotografene fra mediehusene på Vestlandet med prisutdelinga Gullparaplyen. For første gang siden før pandemien, samles journalistene til prisfest i Bergen 20. mai. Styret i NJ Bergen kårer årets unge talent og hedersprisen, og en egen fagjury peker ut nominasjoner og vinnere i fem øvrige kategorier.

I kategorien Årets unge talent, har styret i NJ Bergen i år funnet fram til sju spesielt sterke, unge journalister, alle under 30 år. – Dette er veldig sterke talenter som alle har markert seg tydelig i sine mediehus. En stor overvekt, seks av syv, er kvinner. Vi skulle naturligvis ønske at det var flere unge menn som ble nominert, sier leder i NJ Bergen, Bjørn Olav Hammerstad. Årets unge talent blir nominert av gode kolleger og medarbeidere, som skriver begrunnelsene til styret i lokallaget.

De nominerte til Årets unge talent, og utdrag fra nominasjonene:

Adrian Nyhammer Olsen, NRK Vestland: Adrian er 27 år, men er allereie ein bauta i NRK Vestland. Han er ein vaktsjef med stor arbeidsemne og solid vurderingsemne, og med stor tillitt blant samtlege medarbeidarar. Adrian er ein sentral del i suksessen som har gjort NRK Vestland til det klart beste distriktskontoren i NRK på nett, målt i lesartal og flest saker på NRK.no.

Valentina Baisotti, NRK Vestland: Valentina Baisotti er journalist i NRK Vestland og jobber til vanlig som livereporter og programleder i i Vestlandsrevyen. Valentina viste tidlig at hun har et talent for visuell journalistikk. Valentina har en unik evne til å holde hodet kaldt i nesten enhver situasjon. Til tross for sin unge alder og begrensede erfaring, holder hun fokus selv om uforutsette hendelser oppstår.

Hanne Eskeland, Bergens Tidende: Hanne Eskeland (25) kombinerer det beste frå to verder i journalistikken: På den eine sida er ho den hardtarbeidande journalisten som bit seg fast i ei sak og aldri gjev seg. På den andre sida er ho oppteken av å presentere journalistikken i digitale formalt, utvikle visuelt driven journalistikk og vere nyskapande.

Eva Neteland, Avisa Nordhordland: «Eva Neteland skriv slik strilar tenkjer og snakkar», var tilbakemeldinga frå ein lesar etter at han hadde lese ein av dei mange originale, underhaldande og typete artiklane til den unge journalisten til Avisa Nordhordland. Den store styrken til Eva er at ho alltid tek folka ho møter på alvor, brukar tid på å bygga tillit og greier å få fram det særeigne med dei i tekstane ho skriv.

Solgunn Flatebø Mandelid, Avisa Hordaland: Solgunn Flatebø Mandelid kom til lokalavisa Hordaland som sommarvikar i 2021, nyutdanna frå NTNU.  Solgunn er den typen journalist som alle redaksjonar ynskjer seg. Ho tek på seg nye utfordringar på strak arm, spør om rettleiing når ho er usikker, er positiv til tilbakemeldingar og ynskjer å vera med på å løfta lokalavisa til nye høgder.

Marie Skarpaas Karlsen, BA: Helt fra hun kom inn i BA i praksis i 2014 har Marie gjort seg bemerket. Som en dyktig journalist som i hele sin tid i BA har vært en pådriver og tilrettelegger for å ta i bruk nye formater og fortellerteknikker, og som en av dem som alltid gjør det lille ekstra for BA og for journalistikken.

Ingrid Wollberg, TV2: Ingrid begynte i TV 2 for noen år siden, da hun studerte ved Universitetet i Bergen. Helt siden Ingrid gikk inn dørene på TV 2 har hun aldri sluttet å imponere oss.  et er få faste jobber i TV 2, men når muligheten kom, var vi helt sikre på at det var Ingrid vi skulle ha.

Styrke og bredde i fem kategorier

Fotograf Rune Sævig (BT) er én av de nominerte til Gullparaplyen for årets foto med bildet Harald og Lucky

Det er ikke bare årets unge talent som feires i Bergen, men også den beste journalistikken i kategoriene lokalsak, artikkel/program, prosjekt, foto og video. Her har fagjuryen funnet fram til sterke saker og stor bredde, med bidrag både fra de lokale mediehusene, NRK, TV2 og de store Bergensavisene. Les mer og se nominasjonene hos NJ i Bergen på Facebook.

Mer informasjon og påmelding til prisfesten.