Artikkelen er mer enn ett år gammel

Støtteerklæringer fra inn- og utland

Hvis du føler deg alene på streikevakt eller ensomheten siger på fordi du ikke har hørt fra streikeleder'n din på flere timer: Da er dette et lurt sted å sjekke ut... Eller gå inn på Twitter og kos deg med støtten som kvitres der.

NJs lokallag over hele landet var raskt ute med støtte til streikende NRK-journalister, og det samme var våre samarbeidspartnere og venner i Nordisk Journalistforbund. NRKJ-journalistene er så langt fra alene.

Også mange av NRK-journalistenes faste publikum – seere, lyttere og lesere – har sendt ut savnet-meldinger og støtteerklæringer.

Øyvind Bye Skille har samlet en imponerende samling støtte-tweets fra #nrkstreik og #njstreik her.

 

Norsk filmforbund har pålagt medlemmene å la være å jobbe for NRK så lenge streiken pågår. Sverre Pedersen i Filmforbundet har sendt oss denne solidaritetserklæringen:

Kjære kollegaer!

Norsk filmforbund støtter journalistene i NRKs rettferdige kamp for anstendige lønnsforhold, bedre forhold for vikarene og det selvsagte kravet om løpende kompetanseutvikling.

Vi har pålagt våre medlemmer om å takke nei til å jobbe for NRK så lenge streiken pågår.

Vi ønsker dere lykke til i kampen og heier på dere.

Dersom det er noe vi kan gjøre for dere, er det bare å gi beskjed.

Solidariske tanker fra oss i Norsk filmforbund

Presssemeldingen som Den internasjonale journalistføderasjonen har sendt til alle verdens journalistforbund finner du her.

Denne flotte støtteerklæringen fra kollegaer i Schibsted ble lest opp på det første, store streikemøtet i Oslo:

Støtte til NRK-kollegaer i streik

I mange saker er vi konkurrenter, men ikke i denne. NRK-journalistene har i årets lønnsoppgjør fremmet krav som er selvsagte og ansvarlige, og burde være det også for arbeidsgiversiden. Vi gir full støtte til at kompetansekravet, like rettigheter for tilkallingsvikarer og en minsking av lønnsgapet er verdt å streike for.

Kampånden hos dere inspirerer. Vi må være klare til å kjempe for helt grunnleggende prinsipper i arbeidslivet. At NRK ikke ser at likebehandling og rettferdighet er goder for begge sider, er forstemmende. Urettferdighet og forskjellsbehandling må vi stå opp i mot.

NRK-journalister, dere har vår fulle støtte. I denne kampen er vi på samme lag.

På vegne av Norsk Journalistlags konsernlag i Schibsted (Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Verdens Gang, Aftenposten, E24/Dine Penger, Askøyværingen, Bygdanytt, Strilen, Vestnytt, Lister 24, Lindesnes Avis og Sysla)

Stavanger 15. mai 2018

Erlend Skarsaune,

klubbleder i Stavanger Aftenblad

Klassekampen har sendt oss denne meldingen:

Full støtte til gode kollegaer i NRK

NJ-klubben i Klassekampen gjev vår fulle støtte til dei streikande journalistane i NRK. NRKJ har stilt gode og legitime krav om å tette lønsgapet til samanliknbare grupper, om å ha rett til kompetanseheving og ei betre handsaming av tilkallingsvikarar. Det tener ikkje NRK-leiinga til ære at dei ikkje ville diskutere desse krava skikkeleg.

Richard Aune, leiar i NJ i NRK, slår fast at det ikkje har vore reelle forhandlingar. Dermed bryt NRK-leiinga med eit grunnprinsipp i det norske arbeidslivet. 1700 NJ-medlemer står på året rundt for at NRK skal vere ein allmennkringkastar Noreg kan vere stolte av. Dei fortener i det minste reelle forhandlingar.

Kampgløden hos våre kollegaer i NRK inspirerer. Stå imot alle forsøk frå stortingspolitikarar og andre som vil vippe sympatien i retning arbeidsgjevarsida. Vi står skulder ved skulder med dykk!

For NJ-klubben i Klassekampen,

Jens Kihl,

Klubbleiar

 

Vi har samlet støtten fra NJs lokallag:

Støtteerklæringer fra inn- og utlandStøtteerklæringer fra inn- og utlandStøtteerklæringer fra inn- og utlandStøtteerklæringer fra inn- og utlandStøtteerklæringer fra inn- og utland