Artikkelen er mer enn ett år gammel

Studentlederen deltok på sitt første landsstyremøte

– Vi er spesielt opptatt av mangfold og inkludering. Det er viktig for oss at alle føler seg velkomne både i NJ og i journalistikken generelt, sier Veronika P. Elwart, leder NJ Student.

Elwart ble valgt som leder for NJ Student i høst. Tirsdag møtte hun i landsstyret for første gang.

– Jeg opplevde det som først og fremst lærerikt, men også veldig trygt. Det er mange gode mennesker i NJ, og jeg føler meg veldig godt tatt imot. Og ikke minst, tatt på alvor.

NJ Student har en fast observatørrolle i landsstyret. Dette ble innført i 2019, for å sikre dialog mellom de ulike leddene i organisasjonen. Og ikke minst, gi landsstyret forståelse og mulighet til å følge opp hva som er viktig for medlemmene som er på full fart inn i yrket.

Opptatt av mangfold

– Det er viktig at vi som er studenter inkluderes i diskusjoner og møter som omhandler det som skjer etter studiene også. Vi er fremtidens journalister, klubbledere, ledere osv., og da er det viktig at vi kan engasjere oss tidlig. Da blir veien videre enklere både for studentene, og de som har vært i «gamet» i lang tid.

Hvilke saker er NJ Student opptatt av?

– I år er vi spesielt opptatt av mangfold og inkludering. Det er viktig for oss at alle føler seg velkomne både i NJ og i journalistikken generelt.

Vervet i klasserommet

Elwart forteller at hun ble vervet som NJ-medlem i sin første uke på journaliststudiet.

– Klubbstyre på Høyskolen Kristiania kom innom klassen, og fortalte om fordelene ved å fagorganisere seg. Jeg så på det som en god mulighet for å sette meg grundigere inn i journalistikken.

– Samtidig har jeg alltid vært glad i å engasjere meg, og veien til lederstillingen i NJ student kom derfor naturlig for meg. Jeg liker å arrangere, organisere og sørge for at ting faktisk skjer, sier Elwart.