Artikkelen er mer enn ett år gammel

Treffsikre koronatiltak er viktigst

Det viktigste nå for bransjen er treffsikre koronatiltak så lenge pandemien varer, slik at vi kan opprettholde det journalistiske trøkket også i 2021.

Statsbudsjettet gir som ventet ikke mange nyheter for mediefeltet.

NJ er glad for at regjeringen fremhever viktigheten av god informasjon og kritisk journalistikk under pandemien, når den skriver:

«Covid-19-utbruddet medførte et stort informasjonsbehov i den norske befolkningen. I en slik situasjon er kritiske, velfungerende og uavhengige medier særlig viktige».

– Det er klart at vi har en forventning om at det skal gjenspeile seg i det videre arbeidet for mediepolitikken og for krisestøtten til mediene, sier NJs leder Hege Iren Frantzen.

NJ syns det er positivt at regjeringen trekker frem kompetanse og etterutdanning. Det er et av NJs hovedsatsingsområder.

– Dette er et område NJ er særlig opptatt av og hvor vi har hatt god dialog med politikerne og har felles interesse. Kompetanseheving er også et felt vi har avtalt med MBL at vi skal jobbe med fremover, så her har vi muligheter for å få til en god satsning på kompetanseheving for journalistene. Vi har hatt og vil fortsatt ha en god dialog med departementet på dette området. Blant annet har vi og bransjeorganisasjonene kommet med innspill om kompetanse som et av virkemidlene i en verktøykasse for mediestøtte, sier Frantzen.
– Vi er fornøyd med at regjeringen følger opp Stortingets vedtak om finansiering av NRK, og forventer at Stortinget gjør det samme når budsjettet endelig vedtas, sier Rolf Johansen, leder i NJ i NRK.

Foto: Knut Viggen