Artikkelen er mer enn ett år gammel

Trondheim Dokumentarfestival feirer 10 år

Trondheim Dokumentarfestival feirer seg selv med lokalt program og storstilt utstilling.

Denne saken er skrevet av Adrian Øhrn Johansen som har fått konferansestipend av NJ for å delta på Trondheim Dokumentarfestival.

– Tidligere år har målet vært å tilby publikum det beste utenfra, både nasjonalt og internasjonalt. I år tenker vi motsatt, sier festivalsjef Kim Nygård.

Trondheim Dokumentarfestival fyller ti år, og arrangerer i den anledning stor, trøndersk jubileumsutstilling. Nygård sier målet med utstillingen, som åpnet for publikum i går kveld, er å speile fotomiljøet i Trondheim, på tvers av sjangre.
– Det var på tide å samle alle de fine tingene som skjer lokalt. Vi har plukket ut de som gjør spennende ting i Trondheim i dag og for å vise deres bilde av regionen, sier han. Utstillingen vises i Fotofagskolens lokaler i Trondheim og inkluderer fotografier fra 19 fotografer. Samtlige bilder i utstillingen er fotografert i Trøndelag.

Åpningen av utstillingen Trondheim Nå på Fotofagskolen i Trondheim

10 år med dokumentar

Der andre festivaler som regel er forbeholdt én uttrykksform, presenterer Trondheim Dokumentarfestival et mangfold av uttrykk; fra foto og video, til radio, litteratur og kunst. Alt som presenteres har en dokumentarisk tilnærming, men faller ikke nødvendigvis inn under beskrivelsen tradisjonell journalistikk. Det lokale preger også det øvrige festivalprogrammet, som arrangeres i helgen. – Vi vil vise frem hva som skjer i verdens beste by, Trondheim, sier Nygård, som til daglig er fotojournalist i Adresseavisen.

På Fotofagskolen i Trondheim var ble det utstillt 20 fotografer som har tilknytning til byen.

For åpenhetens skyld: Adrian Øhrn Johansen er styreleder i Stiftelsen DOK-festivalen, som arrangerer DOK-festivalen i Fredrikstad. Han er i Trondheim på konferansestipend fra Norsk Journalistlag