Artikkelen er mer enn ett år gammel

Trymprisen 2021 til Saltbones og Steinholt 

Ingunn Saltbones (VG) og Leif Steinholt (Helgelands Blad) fikk Trygve Moes pris (Trymprisen) 2021. Prisen ble delt ut på Norsk Journalistlags 75-årsjubileum. 

Presseveteran og mangeårig leder i Norsk Journalistlag, Trygve Moe (Trym blant venner), og NJ-leder Dag Idar Tryggestad delte ut prisen foran de rundt 180 festklare gjestene på NJs 75-årsjubileum i festsalen «Vinslottet» på Qualtity Hotell Hasle Linie.

Trym var raus med godordene i beskrivelsen av de to vinnerne som delte årets pris.

– Prisvinneren er en av de tillitsvalgte som alltid stiller opp når vanskelige oppgaver skal løses eller når kolleger trenger hjelp for å få tilbake fotfestet i tilværelsen. Hun har en særlig evne til å se – og hjelpe – mennesker som andre har lett for å se forbi, men som virkelig trenger en tillitsvalgt som brenner for dem sa Trym om VGs Ingunn Saltbones.

– Sjelden finner man en tillitsvalgt som i alt sitt virke har et så stort hjerte for sine medmennesker.

Leif Steinholt i Helgelands Blad har vært en svært sentral tillitsvalgt i NJ gjennom mange år.

– Han er mild i form, sterk i sak. Og han er aldri redd for å stå opp mot handlinger som han oppfatter som grovt urettferdige. På denne måten har han ofte blitt en talsmann for de kollegene som trenger en tydelig stemme, sa Trym.

– Listen over hans ulike verv er lang. Han har vært en svært profilert lokallagsleder og klubbleder, og hans engasjement og kraft har vært med på å utforme NJs politikk på flere nivåer og arenaer, sa Trygve Moe om Steinholt.