Artikkelen er mer enn ett år gammel

Undersøkende sportsjournalistikk: Finnes det en kur for sport?

Play the Game, den internasjonale konferansen om og med sportens undersøkende journalister, er tilbake i juni etter tre års pandemi-pause. I år kommer den «hjem» til Odense i Danmark.

De norske og danske journalistlagene har gjennom årene vært partnere til Play the Game gjennom å støtte reise og deltakelse for journalister fra det globale sør.

Også i år har NJs arbeidsutvalg gitt reisepenger – 40.000 kroner fra Solidaritetsfondet.

Slik kan sportsjournalister som ikke selv har økonomisk mulighet, likevel få inspirasjon og kunnskap som gjør dem i stand til å holde egne sportsmyndigheter under oppsikt i det som er en samfunnsviktig, global milliardindustri.

Som konferanseledelsen skrev i årets søknad:

“I den stærkt globaliserede idrætspolitiske verden er det helt afgørende, at journalister fra disse lande deltager i research- og publiceringsnetværk, og vi har stolte traditioner for oversøisk samarbejde.”

Påmelding åpnet

For øvrig er registreringen til sommerens konferanse åpnet.

Danskene mottar også gjerne tema-forslag og bidrag i form av «papers» fra journalister til årets konferanse, som også skal feire Play the Games’ 25-årsjubileum.

Hvis du er interessert i undersøkende sportsjournalistikk, har du mulighet til å være med og svare på konferansens hovedtema: «Is there a cure for sport?»

I tillegg får årets deltakere mulighet til å avslutte Odense-oppholdet i nærkontakt med Tour de France-etappen i danske Nyborg 2. juli.

Neste år kommer konferansen etter planen til Trondheim.