Variert og spennende program på Sportskonferansen i Bergen

Kvelden før Sportskonferansen i Bergen, var det stor usikkerhet om den kunne avholdes, da stormen Ingunn skapte store problemer for deltakerne. Men de fleste kom seg til Vestlandets hovedstad, og konferansen gikk av stabelen med kun noen få endringer.

Mette Bugge ledet konferansen med stødig hånd, og introduserte gjestene med både humor og alvor. Det var et rikholdig program med både lokale og landsdekkende medier som blant annet kunne fortelle om hvordan de jobber med nye formater, og hvordan de møter den nye mediehverdagen. I tillegg var det andre gjester som snakket om blant annet temaer som likestilling i idretten og hvordan man kan bruke AI på en nyttig måte.

Fotballpresident Lise Klaveness var på plass for å snakke om hvordan fotballforbundet jobber for å få andre land til å forstå norske verdier og syn på menneskerettigheter og likestilling.

– En svært krevende balansekunst, kunne Klaveness bekrefte.

Petter Northug snakket sammen med Ernst A. Lersveen på link, da han ikke klarte å komme seg til Bergen på grunn av uværet. Northug var svært åpen om både oppturer og nedturer, og hvordan han har det i dag.

Nick Bartzokas fra The New York Times snakket om hvordan avisen bruker ny teknologi for å grave i saker i sportsverdenen. Mens Årets Sportsjournalist i Sverige i 2022, Patrik Brenning fra Aftonbladet, fortalte om hvordan han endte opp med å skrive flere saker om hvorfor unge ishockeytalenter blir håndplukket i tidlig alder for å komme seg videre opp i seriesystemet.

Konferansen ble avsluttet med en prat mellom Marius Skjelbæk og Kjetil André Aamodt til mye latter fra salen.

 

 

Petter Northug Var ærlig om hvordan han taklet pressen. Foto: Erik Flaaris Johansen/Norske Sportsjournalisters Forbund

 

Sportskonferansen var fullbooket, og rundt 200 deltakere var på plass i Media City Bergen. Foto: Erik Flaaris Johansen/Norske Sportsjournalisters Forbund

Nick Bartzokas fra The New York Times. Foto: Erik Flaaris Johansen/Norske Sportsjournalisters Forbund