Artikkelen er mer enn ett år gammel

Ambisiøst mål: 10 000 medlemmer

LS-nytt

– Vi ser et stort medlemspotensial. 10 000 medlemmer er et hårete mål, men er noe å strekke seg etter, og en visjon som gjør oss mer skjerpet, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Denne uka bestemte landsstyret at organisasjonsprosessen videreføres som Prosjekt 10 000.

I vår vedtok landsstyret at de ikke ville fremme forslag om å endre navn på organisasjonen, eller åpne for at for eksempel innholdsmarkedsførere kan bli medlemmer i NJ, basert på organisasjonsutvalgets arbeid.

Les: – Nå vil vi høre din mening

– Prosjekt 10 000 er basert på signalene fra organisasjonen. Medlemsundersøkelsen fra i vår viste at seks av ti svarer at det er ansatte i bedriften som ikke er NJ-medlem, men som kan bli det. I tillegg viser kartleggingen av mediehusene et stort potensial, sier NJs nestleder, Hege Fagerheim.

Ambisiøst mål – ikke krig

Det er et langsiktig mål å organisere 10 000 medlemmer.

– Vi ser at vi har et stort potensial innenfor dagens vedtekter. Både blant de som åpenbart tilhører våre tariffområder og blant de som kan velge blant flere foreninger, sier Tryggestad.

Samtidig fremhever han at dette ikke handler om å starte en kamp mellom fagforeningene.

– Vi har god tradisjon for å samarbeide med andre foreninger. Det vi skal gjøre, er å ha et så godt og relevant tilbud at de som kan være medlemmer hos oss, velger oss, sier Tryggestad.

Viktige høringssvar

Fagerheim understreker viktigheten av høringssvar i organisasjonsprosessen, da dette vil påvirke utformingen av Prosjekt 10 000.

– Og, dersom noe fortsatt ønsker navnendring, eller å endre kriteriene for medlemskap, kan både enkeltmedlemmer og ledd i organisasjonen fremme dette for landsmøtet i 2023, sier Fagerheim.

PFUs konklusjoner

Styret i Norsk Presseforbund (NP) skal i løpet av september gjøre endringer i PFUs konklusjoner i forbindelse med innklagede saker. Landsstyret diskuterte blant annet om det skal være to eller tre mulige utfall av PFUs behandling, mot dagens fire.

– Alle var enige om at «samlet vurdering» bør fjernes, men vi fikk mange gode innspill og argumenter for både to og tre nivåer. Det handler både om tydelige grenseoppganger for å redusere forvirring og usikkerhet, både hos publikum og i mediene, men også om å ivareta nyanser i konklusjonene. Innspillene tar vi med oss videre i diskusjonen i styret, sier Tryggestad og Fagerheim, som begge sitter i NPs styre.

Lederlønn

Landsstyret vedtok ny lønn for leder og nestleder i Norsk Journalistlag, i henhold til lønnsutvalgets innstilling, med virkning fra 1. april 2022.

Årslønn for NJs leder økes med kroner 41.000 til 1.189.000 kroner

Årslønn for NJs nestleder økes med kroner 38.000 til 1.101.000 kroner