Artikkelen er mer enn ett år gammel

Forlenger organisasjonsdebatten

Landsstyret ønsker å forlenge prosessen rundt navnebytte og endringer i medlemskriterier for Norsk Journalistlag. Organisasjonsdebatten løftes inn i utkastet til NJs tiltaksplan for 2021-2023.

Landsstyret diskuterte torsdag 3. desember vedtektsutvalgets forslag om nytt navn og endringer i medlemskriterier.

Les vedtektsutvalgets forslag 

Et samlet landsstyre vedtok å ikke legge fram konkrete forslag til nytt navn for landsmøtet i mars. Landsstyret vil heller ikke foreslå å utvide hovedregelen for medlemskap til å gjelde alle funksjoner i en redaktørstyrt medievirksomhet.

– Tida fram til landsmøtet i mars er for kort til å ta en beslutning rundt navneendring og om vi skal åpne for alle som jobber i et mediehus. Vi trenger mer kunnskap og bedre forankring i organisasjonen, sier Dag Idar Tryggestad, nestleder i Norsk Journalistlag.

Se diskusjonen i landsstyret

Arbeidsutvalget, med utgangspunkt i det omforente forslaget fra vedtektsutvalget og innspill fra landsstyret, jobber nå videre med formuleringer i vedtektene rundt medlemskap. Landsstyret behandler disse i februar, og sender så sin innstilling til landsmøtet.

Landsstyret vedtok i møtet utkast til NJs tiltaksplan for 2021-2023. Her kommer det fram at NJ skal legge til rette for at landsmøtet i 2023 kan ta stilling til eventuell endring av medlemsgrunnlag og navn.

Les Utkast til tiltaksplan for 2021-2023