Artikkelen er mer enn ett år gammel

Landsstyret setter kurs

LS-nytt

Neste uke samles det nye landsstyret for første gang fysisk. Ambisiøse mål for de neste to årene skal landes, men samtidig blir landsstyreseminaret også en viktig arena for å lære hverandre å kjenne.

Landsstyret ble utpekt av landsmøtet i mars, men har av naturlige grunner ennå ikke hatt en fysisk samling. Det ble valgt digitalt og etablert digitalt. Nå er det derfor viktig å møtes i samme rom for å sveise gjengen sammen, både gjennom diskusjon og sosialt samvær.

Landsstyreseminaret holdes på Sola 7.-9. juni.

Se saksdokumentene her

Konkretisere arbeidet

Å rangere landsstyrets møter gjennom en toårsperiode må gjøres med nennsom hånd. Men det blir utvilsomt et viktig arbeid som skal nedlegges denne gangen: Å konkretisere bestillingen fra landsmøtet gjennom å vedta hvordan satsingsområdene skal løses i neste toårsperiode.

I april ble landsstyret delt i arbeidsgrupper som fikk i oppgave å foreslå hvordan tiltaksplanen skal realiseres, og det er dette arbeid som nå ligger på bordet. Nå skal det knas en siste runde, før vedtak og deretter gjennomføring fram til 2023.

Og det er ikke trivialiteter landsstyret nå skal ta stilling til. Uten å rangere, handler dette blant annet om konkret tilnærminger til

  • Mangfold på arbeidsplassene i mediebransjen
  • Reelle lokale forhandlinger som avspeiler resultatene i bedriftene
  • Revidere NJs program, inkludert utvikle en tydelig arbeidslivspolitikk
  • Lage en strategi for påvirkning og synliggjøre NJ som en selvstendig stemme i mediepolitikken
  • Prosess rundt eventuell endring av medlemsgrunnlag og navn i 2023
  • Systematikk i tillitsvalgtopplæringen
  • Vervestrategi

Landsstyrets medlemmer og varaer finner du her