Artikkelen er mer enn ett år gammel

Landsstyret spisser NJ mot lønnsoppgjøret 2022

LS-nytt

Landsstyret har bestemt hvem som skal forhandle på vegne av NJs medlemmer i MBL-området i neste års lønnsoppgjør. Samtidig signaliserer landsstyret mer aktivitet i organisasjonen og en egen samling for mellomledere neste år.

Normalt setter landsstyret ned forhandlingsutvalgene i november. I år er utvalget i MBL-området allerede valgt nå.

– Utvalget må få nok tid til å gjøre grundige forberedelser. Det handler både om å følge den løpende debatten i organisasjonen om lønns- og arbeidsforhold, samt at hovedforhandlingene neste år blir tema i konsernlagenes årsmøter. Her blir forhandlingsutvalget koblet tett på, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

NJs forhandlingsutvalg i MBL

  • Dag Idar Tryggestad, forhandlingsleder
  • Hege Fagerheim
  • Marita E. Valvik
  • Pål Hellesnes
  • Margrethe Håland Solheim
  • Eirik Meling
  • Tore Roth Stranden
  • Ida Grieg Riisnæs
  • Jørgen Braastad

Forhandlingsutvalget består også av Marius Steen, Mads Backer Owe, Inger Marie Bø og Ketil Heyerdahl.

– Vi er veldig tilfredse med at alle som satt i forhandlingsutvalget sist, og som fortsatt er tillitsvalgte, ønsker å bli med videre. Utvalget representerer bredden blant NJs medlemmer i MBL-bedriftene. Vi går nå snart ut i organisasjonene for å vite hva som blir viktig i hovedoppgjøret for den enkelte medlem. Det skal forhandles både om penger og tekst i journalistavtalene neste år, forklarer Tryggestad.

Se sakspapirer og protokoller fra landsstyremøtene

Mer aktivitet i 2022

Landsstyret legger opp til et offensivt budsjett for 2022, og la føringer for organisasjonens videre budsjettarbeid fram til endelig vedtak i november-møtet.

– Vi legger opp til et høyt aktivitetsnivå i organisasjonen, da vi mener at det er viktig å få i gang aktivitet som har ligget nede på grunn av pandemien. Vi setter derfor av betydelige summer til journalistfaglige konferanser. Dette er etterspurt av medlemmene, sier Tryggestad.

Videre signalisere landsstyret ytterlige styrking av tillitsvalgtsopplæringen, og mer tilstedeværelse rundt i landet, for å korte ned avstanden fra redaksjonene rundt om til sekretariatet i Oslo.

– I løpet av neste vår skal vi ha en fysisk samling for mellomledere. Vi har mange medlemmer i NJ som er mellomledere, og vi er opptatt av at NJ også skal ivareta denne medlemsgruppens interesser på en god måte.

Se medlemmene i landsstyret