Artikkelen er mer enn ett år gammel

Forbereder forhandlinger 2022

LS-nytt

Landsstyremøtet 21. og 22. september har to hovedtemaer; tariff og strategi.

– Vi har erfart hvor viktig det er å komme tidlig i gang med arbeidet opp mot forhandlingene, særlig når vi skal gjennom et hovedoppgjør, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Landsstyret setter derfor allerede nå ned forhandlingsutvalget for MBL-området i 2022.

Tryggestad ledet disse forhandlingene i år, og dersom landsstyret ikke vil noe annet, så gjør han det også neste år.

– Vi starter forberedelsene nå, og vil knytte forhandlingsutvalget opp mot løpende tariffarbeid i organisasjonen. Vi vektlegger kontinuitet når vi nå legger fram forslag til sammensetning for landsstyret, sier Tryggestad.

Forhandlingsutvalget for NRK blir satt ned i november.

Strategiarbeid

Norsk Journalistlag har flere løpende prosesser for å videreutvikle organisasjonen.

– I forrige periode oppdaterte vi strategien for både tariffarbeidet og verving. Nå skal vi diskutere strategien for kommunikasjon. Den overordnet strategi for organisasjonen og sekretariatet blir ikke diskuterte denne gangen, men arbeidet er i gang, sier Tryggestad.

– Disse prosessene er viktige nå. Men, vi drar ikke NJ i en annen retning. Program og tiltaksplan er styrende for dette arbeidet, understreker Tryggestad.

Budsjett 2022

September-møtet er også oppsparket til neste års budsjett, hvor landsstyret gir signaler om hva organisasjonen skal prioritere.

– Vi legger opp til et budsjett med høyt aktivitetsnivå. Når vi forhåpentligvis snart kan være tilbake i en normalsituasjon, vil vi blant annet gi enda større rom for den viktige journalistfaglige aktiviteten rundt om i landet, sier nestleder Hege Fagerheim.

Fremtidas NJ og mediepolitikk

Denne uka starter både organisasjonsutvalget og mediepolitiske utvalg sitt arbeid. Begge utvalgene springer ut fra landsmøtet i mars 2021. Arbeidet løper fram til landsmøtet i 2023, og landsstyret får denne gangen en orientering fra utvalgslederne.

Landsstyrets medlemmer og varaer finner du her