Artikkelen er mer enn ett år gammel

– NJs solidaritetsfond gir trygghet og muligheter

– Tusener av kvinnelige og mannlige journalister betaler en ubeskrivelig høy pris for arbeidet de gjør: Mange blir drept, såret, fengslet, diskriminert, mister jobben, eller tvinges i eksil. NJs solidaritetsfond gjør det mulig for meg å å gi håp, trygghet og muligheter til mange journalister, skriver Monir Zaarour, direktør for den arabiske verden og Midtøsten i The International Federation of Journalists.

Kjære NJ -medlemmer,

I 15 år har jeg jobbet i IFJ med å støtte journalister i forbund i den arabiske verden og Midtøsten. Journalistene som har vært, og vil fortsatt være, i hjertet av de gigantiske politiske og sosiale kreftene som river og sliter i regionen. Ved hjelp av sterkt mot og engasjement for det journalistiske oppdraget, klarer de å rette søkelyset mot tyranniske lederes mørkeste hemmeligheter, invasjonsstyrker, politiske eliter og maktsentre.

Beklageligvis betaler tusener av kvinnelige og mannlige journalister en ubeskrivelig høy pris for arbeidet de gjør: Mange blir drept, såret, fengslet, diskriminert, mister jobben, eller tvinges i eksil.

Den aller beste delen av jobben min er når Solidaritetsfondet gjør det mulig for meg å gi håp, trygghet og muligheter til mange journalister gjennom disse årene:

En såret fotojournalist i Gaza som får fortsette med sin medisinske behandling – og beholder jobben. En ung, dyktig journalist i Sanaa som nekter å godta at karrieren og rettighetene blir stjålet fra henne bare fordi hun er en kvinne. En sudansk journalist som bringes i sikkerhet da hun, etter å ha flyktet fra hjemlandet for å beskytte datteren fra overgrep for maktmennesker hun har kritisert, selv blir offer for seksuell vold fordi hun fortsetter å skrive i eksil. Eksiljournalister fra Jemen og deres barn som bringes i sikkerhet og kan fortsette å jobbe selv når lovsystemene i deres nye land svikter dem.

Disse journalistene – og mange andre – ville ikke ha fått den støtten de fortjener uten deres solidaritet og sjenerøsitet.

Jeg takker dere alle for støtten.

Monir Zaarour
IFJ Director of Policy and Programmes
Arab World and the Middle East

LES: Norsk Journalistlag hjelper kolleger i krise