Artikkelen er mer enn ett år gammel

Nytt styre i NJ Student

– Ambisjonene er å få til et tettere samarbeid mellom alle studiestedene, slik at vi kan motivere og inspirere hverandre. Og ikke minst, at alle journalistikk-studenter i landet vet om NJ, sier Veronika Paula Elwart, nyvalgt leder i NJ Student.

Under årsmøtet i slutten av oktober valgte NJ Student nytt styre.

Det nye styret består av studenter fra Høyskolen Kristiania, Høgskulen i Volda, OsloMet og Universitetet i Bergen.

Les mer om NJ Student 

Veronika Paula Elwart, leder

Veronika Paula Elwart andreåret journalistikk på Høyskolen Kristiania.

Hvorfor har du engasjert deg i NJ Student?
– Jeg ble med i NJ HK-styret som sosiale medier ansvarlig da jeg gikk i førsteklasse, da jeg er glad i å engasjere meg og jeg ønsket å implementere mer journalistikk i hverdagen min. Deretter ble jeg valgt som klubbleder på HK, og gjennom dette har jeg vært med på en del arrangementer i regi av NJ. Dette ga mersmak, noe som motiverte meg til å bli med i NJ student.

Hvilke forventinger har du til vervet?
–  Jeg gleder meg veldig til å se hva dette vervet har å by på. Mine planer fremover blir å få til et tettere samarbeid med alle skolene, og besøke de forskjellige studiestedene. Min ambisjon er at vi kan motivere og inspirere hverandre, slik at NJ er oppe og går på alle skoler. Og ikke minst at alle journalistikk-studenter i landet vet om NJ! Det er alltid spennende og skummelt å påta seg et nytt verv som man ikke har vært med på før, men det er noe av det som er morsomt også.

Hvorfor studerer du journalistikk?
– Jeg studerer journalistikk fordi jeg er veldig interessert i samfunnet vårt og mennesker generelt. Jeg er glad i å videreformidle sterke historier, få frem viktige saker i søkelyset og informere andre om ulike situasjoner.

Renate Karlsmoen, nestleder

Renate Karlsmoen er andreårsstudent på journalistikkstudiet ved OsloMet.

Hvorfor har du engasjert deg i NJ Student?
–  Jeg valgte å engasjere meg i NJ Student fordi jeg ønsker å bli kjent med flere på tvers av utdanningsinstitusjonene. Samtidig er jeg opptatt av det faglige, og ønsker å utfordre meg selv gjennom diskusjoner og møter.

Hvilke forventinger har du til vervet?
–  Selvfølgelig håper jeg å lære mye nytt! Jeg har mye erfaring med organisasjonsarbeid fra tidligere, men har aldri hatt et lederverv. Derfor håper jeg også å kunne utvikle meg som journalist og samfunnsdeltaker i godt lag. NJ Student har flere utfordringer som må tas tak i, og jeg ser fram til å være med på å skape en trygg og inkluderende arena for journalistikkstudentene.

Hvorfor studerer du journalistikk?
– At jeg søkte journalistikk, var egentlig tilfeldig. Jeg har alltid vært glad i å skrive og uttrykke meg, men jeg visste ikke hva jeg ønsket å bli. Likevel valgte jeg å søke på studiet, og det har jeg ikke angret på! Jeg har blitt kjent med utrolig mange flotte mennesker, og har tilegnet meg mye kunnskap om både samfunnet og meg selv.

Per Lønning, styremedlem

Per Lønning studerer bachelor i journalistikk ved UiB, 3. semester.

Hvorfor har du engasjert deg i NJ Student?
– Eg har engasjert meg i NJ Student fordi eg ynskjer å vera delaktig i å betra tilhøva for studentane, frå praksis til arbeidsliv, samt skapa ein fellesskap for journalistar utanfor sjølve arbeidsplassen.

Hvilke forventinger har du til vervet?
– Eg ventar at eg i vervet får nytta røysta mi til å tala unge journalistar si sak. Vidare ser eg for meg at eg i vervet får taka del i nettverksbygging og vera med på å utvikla NJ Student sin slagplan for tida som kjem. Det vert spanande å jobba tettare på NJ på nasjonalplan og verta del av eit større nettverk. Eg ser fram til fellesskapen og resultata me skal oppnå i lag.

Hvorfor studerer du journalistikk?
– Eg studerer journalistikk for å styrkja meg i faget og for å skaffa meg den teoretiske ballasten journalisten i meg treng.

Iver Daaland Åse, styremedlem

Iver Daaland Åse studerer fotojournalistikk, 3. året, på OsloMet. Foto: Jannica Louto/Bergens Tidende

Hvorfor har du engasjert deg i NJ Student?
– Jeg har valgt å engasjere meg i NJ Student fordi jeg i mange år har vært aktiv i andre interessepolitiske organisasjoner og fortsatt ønsker å ha en organisasjon å engasjere meg i. Arbeidsliv og særlig folks rett til å ha et godt arbeidsliv har blitt stadig viktigere for meg med årene med arbeid og slikt, og da ble NJ her den aktuelle organisasjonen for meg.

– Dessuten opplever jeg at organisasjonen kan være en flott måte å veilede studenter inn i arbeidslivet, og være en representant for studenter på lik linje med arbeidstakerorganisasjoner er i arbeidslivet. Slik kan vi sikre studenter et godt studiemiljø og en naturlig forståelse av hva godt arbeidsliv er.

Hvilke forventinger har du til vervet?
– Tror det kan bli både gøy spennende og utfordrende. NJ Student framstår nok ikke som en så etablert studentorganisasjon som mange andre ovenfor foreldreorganisasjonene, men jeg tenker at det er en viktig jobb å gjøre. Ved å legge mye innsats i det tror jeg arbeidet med organisasjonen kan bli spennende, men også veldig givende. Jeg tror vi har mye u-utnyttet potensiale, og vil gjerne gjøre noe med det.

Hvorfor studerer du journalistikk
– Jeg studerer journalistikk som en vei videre i arbeid med å stå opp for folk i samfunnet. Mange år med arbeid knyttet til menneskerettigheter har ført til at jeg anså journalistikk og ytringsfrihet spesifikt som en god måte å jobbe med tema på en givende og kreativ måte, i tillegg til at journalistikken er så bred at man kan leve et helt liv uten å ha en kjedelig dag på jobben!

Sona E. K. Sillah, styremedlem

Sona E. K. Sillah studerer bachelorgrad i Journalistikk ved Høgskulen i Volda, 1. år.

Hvorfor har du engasjert deg i NJ Student?
– Jeg er engasjert i fagforeningen NJ student fordi medlemskapet gir meg trygghet og selvtillit.

Hvilke forventinger har du til vervet? 
– Jeg tar det litt som det kommer, men jeg ønsker (så godt jeg kan) å kjempe for mediefolkets sak, og det kan jo bli litt skummelt? Ellers så blir det gøy å delta på konferanser for litt faglig påfyll.

Hvorfor studerer du journalistikk?
– Jeg studerer journalistikk, først og fremst fordi jeg er nysgjerrig av natur. Jeg ønsker å kaste lys over urett og skjevheter i samfunnet. Jeg ønsker mer rettferdighet og balanse, og føler at media er et verktøy som kan bidra til gode ting.