Artikkelen er mer enn ett år gammel

Stort engasjement for lokallaget

– Jeg engasjerer meg i styrearbeidet fordi jeg ser den store verdien av å ha et aktivt og levende lokallag. Spesielt viktig er dette for de mindre redaksjonene. Å ha flere kollegaer å spille på, samtale med, stille spørsmål til, utveksle erfaringer med, utover sin egen redaksjon, kan være verdifullt.

Høst betyr årsmøte og valg av nytt styre for Norsk Journalistlags 15 lokallag.

Les også: Nye lagsledere i Norsk Journalistlag

Vi har spurt fem nyvalgt, eller gjenvalgte, ledere om engasjementet for lokallaget og ambisjonene for året som kommer.

Bjørn Olav Hammerstad, leder Bergen

Bjørn Olav Hammerstad er journalist i Dagen.

Hvorfor engasjerer du deg i lokallaget?
– Jeg engasjerer meg i lokallaget fordi jeg ble spurt om å stille. Jeg ser på vervet som en mulighet til å skape gode møteplasser for journalister i Bergen, samt gjøre det vi kan for å bidra til at journalistene har de beste forutsetninger til å trives og kunne lage god journalistikk.

Hva er ambisjonene for lokallget framover?
– Vi har ikke hatt vårt første styremøte ennå. Så konkrete detaljer må vi bli enige om i fellesskap. Men noe ligger fast. Vi skal endelig få arrangere Gullparaplyen med fysisk oppmøte og fest. Vi skal også jobbe for at alle redaksjoner i Bergen har klubb og deltar i klubbledersamlingene våre. Dessuten ønsker vi å arrangere sosiale møteplasser med faglig innhold.

Pernille Filippa Pettersen, leder Stavanger

Pernille Filippa Pettersen er journalist i Stavanger Aftenblad.

Hvorfor engasjerer du deg i lokallaget?
– Jeg havnet litt tilfeldig inn i lokallaget fordi jeg ble spurt, og tenkte at det kunne bli en kjekk erfaring. Jeg synes det er gøy å være med å arrangere sosiale og faglige sammenkomster for journalistene i Sør-Rogaland og bidra til at journalistene blir kjent på tvers av mediehusene.

Hva er ambisjonene for lokallaget framover?
– Etter to år som har vært sterkt preget av pandemi har vi lyst til å få til flere sosiale sammenkomster. Blant annet quiz, pressepub og debatter. I tillegg arrangerer vi hvert år halvdagskonferanse, prisutdeling og pressefest. Vi gleder oss veldig til å gjøre dette neste år også. Forhåpentligvis enda bedre enn forrige gang.

Grethe Hopland Ravn, leder Haugesund

Grethe Hopland Ravn er journalist i Grannar.

Hvorfor engasjerer du deg i lokallaget?
– Eg har vore med i styret i Haugesund Journalistlag i sju år, før eg nå gjekk inn som leiar. Grunnen til at eg engasjerer meg i styrearbeidet er fordi eg ser den store verdien av å ha eit aktivt og levande lokallag. Spesielt viktig er dette for dei små redaksjonane. Å ha fleire kollegaer å spela på, samtala med, stille spørsmål til, utveksle erfaringar med, utover din eigen redaksjon, kan vera verdifullt. I vårt lokallag har me mange små redaksjonar, nokre større redaksjonar og godt samhald. Dette skapar trivsel og engasjement. Det er ein viktig grunnstein i arbeidet vårt.

Hva er ambisjonene for lokallget framover?
– Min ambisjon framover er å prøva å engasjera enda fleire til å aktivt delta på arrangement lokallaget organiserer. Dette gjeld både faglege, så vel som sosiale arrangement. Oppslutninga dei siste åra har vore dalande, og mitt første mål i lag med resten av styret er å prøva å få tilbake den gode oppslutninga me hadde for nokre år sidan. Eg meiner fagleg påfyll er den viktigaste ingrediensen for ein journalist, og eg gler meg til å vera med på å legga tilrette for nettopp det i Haugesund Journalistlag.

Ole-Ottar Høgstavoll, leder Mør og Romsdal

Ole-Ottar Høgstavoll er journalist i Vikebladet Vestposten

Hvorfor engasjerer du deg i lokallaget?
– Eg engasjerer meg i lokallaget fordi eg sjølv bur og jobbar i Møre og Romsdal – og har eit stort ønske om å hjelpe kollegaene mine – både i eige og andre mediehus, til å få ein betre arbeidskvardag og betre vilkår. Gjennom arbeidet i NJ Møre og Romsdal får eg møte kollegaer som er i ulike livssituasjonar, og hjelpe dei med ulike utfordringar.

Hva er ambisjonene for lokallaget framover?
– Ambisjonane for lokallaget vil vere å få med fleire av dei som per i dag ikkje er medlemmer – å engasjere større delar av medlemsmassen vi har – og vidareutvikle tilbodet vårt både fagleg og sosialt.

Grete Helgebø, leder Agder

Grete Helgebø er journalist i Agderposten

Hvorfor engasjerer du deg i lokallaget?
– Jeg synes det er helt topp å kunne være med å skape sosiale og faglige sammenkomster for journalistene på Agder. Samtidig har jeg stått i en arbeidskonflikt som har fått meg til å tenke på hvor viktig det er med en sterk fagforening for oss som jobber med journalistikk.

Hva er mål/ambisjoner for lokallaget framover?
– Det skal vårt ferske styre finne ut sammen veldig snart, men jeg kan avsløre at jeg håper vi klarer å få til noen gode samlinger hvor medlemmene både for boltre seg sosialt og blitt litt klokere.