Artikkelen er mer enn ett år gammel

27 medlemmer i nyetablert NJ-klubb

– Å etablere en redaksjonsklubb var helt naturlig for oss da vi blei ansatt i Avisa Oslo, sier klubbleder Eirik Løkkemoen Bjerklund.

Avisa Oslo publiserte sin første sak 30. november i fjor. Redaksjonsklubben har vært i arbeid siden nyttår, men ble formelt konstituert forrige uke.

– Et intrimstyre har jobbet med å få på plass en lokalavtale i bedriften. Dette arbeidet har riktig nok tatt litt lengre tid enn forventa, men vi håper å ha det på plass snarlig, sier Bjerklund.

– Avtaleverket er helt grunnleggende for et ryddig og godt arbeidsliv i Norge. Uten tariffavtaler og lokale avtaler hadde det sett helt annerledes ut, og det hadde vært en mye større mulighet for at arbeidstagerne ble utnyttet, mener Bjerklund.

Les: Ny klubb i iHarstad

Klubbens betydning

– Klubben er et viktig forum for å diskutere hva som skjer på arbeidsplassen, men også et sosialt møtepunkt. Det har vært spesielt viktig i en oppstartsperiode hvor store deler av Oslo har vært nedstengt, sier Bjerklund.

– Og vi håper selvsagt også å bli lyttet til i sentrale spørsmål i bedriften.

Det viktigste fremover for klubben nå, er å få i land lokalavtalen. Og etter hvert vil det også for første gang være lokale lønnsforhandlinger i avisa.

– Det blir en spennende og uvanlig situasjon, siden vi ikke har noen resultater fra fjoråret å bruke som grunnlag for forhandlingene.

Les: Lokale forhandlinger: – Vi er godt forberedt 

NJ i ryggen

Bjerklund forteller at alle ledd i Norsk Journalistlag er involvert i klubbens etablering og arbeid.

– Både tillitsvalgt-apparatet og sekretariatet har allerede vært til god hjelp for oss med etablering av klubb og arbeid med lokalavtale. Jeg har stor tro på at de fortsatt vil være til støtte for oss i det løpende klubbarbeidet, sier Bjerklund.

Norsk Journalistlags leder, Dag Idar Tryggestad, har fulgt etableringen av Avisa Oslo med stor interesse.

– Det er spennende å følge en nyopprettet avis, som allerede har en stor redaksjonsklubb med mange medlemmer. Det å ha tillitsvalgte på plass i redaksjonen, sikrer at avisa drives godt gjennom godt samarbeid mellom ansatte og ledelse, sier Tryggestad.