Filtrer etter
Pressefrihet

– Mamma fortalte meg at jeg var oppsagt

– Jeg satt på morgenmøte på jobben, da mamma ringte og fortalte at jeg var oppsagt, sier den tyrkiske journalisten Ipek Yezdani. Hürriyet var det ledende mediehuset i Tyrkia, da myndighetene tok over kontrollen.

Estonia-saken opp for retten

Evertsson er medlem av NJ Frilans og ble kåret til Årets frilanser i 2018 for dokumentaren om Den nordiske motstandsbevegelsen. https://journalisten.no/henrik-evertsson-arets-frilanser/arets-frilanser-er-fotojournalist-henrik-evertsson/337816 I saken som nå går for Göteborgs tingsrätt er Evertsson tiltalt for brudd på gravfredtraktaten som forbyr private dykk i forlisområdet. Dykkene ble gjort for å dokumentere skader på skroget som Evertsson mener ikke […]

NJ og mediebransjen med sterk kritikk av forslag til ny etterretningslov

På den muntlige høringen i Stortingets utenriks- og forsvarskomite torsdag kom Norsk Journalistlag, sammen med Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening og NRK, med konkrete forslag om hvordan vernet om fortrolig kommunikasjon mellom journalist og kilde kan styrkes i forslaget til ny lov om Etterretningstjenesten.

Reagerer på at pressefolk måtte stå som «sild i tønne»

Onsdag møtte advokat Svein Holden pressen etter fengslingsmøtet av hans klient Tom Hagen. Han svarte på spørsmål fra et stort presseoppbud på trappa utenfor Nedre Romerike tingrett. Rundt ham måtte journalister og fotografer stå tett i tett for å kunne få kommentarer. Denne situasjonen har fått Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag til å reagere.

  • 1
  • 2