Artikkelen er mer enn ett år gammel

Fødselshjelpere for ny storklubb i Strix

NJ-familien har fått en ny, stor klubb. Denne uken var det stiftelsesmøte i Strix Televisjon NJ. Norsk Journalistlag har allerede vel 30 medlemmer i produksjonsselskapet.

Den nye klubben organiserer medarbeidere i de sammenslåtte tv-produksjonsselskapene Strix, Novemberfilm og Rakett.

– Vi mener at både vi ansatte og ledelsen vil ha stor nytte av at vi nå har fått en NJ-klubb i huset, sier nyvalgt klubbleder sier Erlynee K. Reinton.

– Vi er et lag av dyktige og engasjerte medarbeidere og tror at et godt samarbeid med ledelsen er en nøkkel til å lykkes. Samtidig er det nok temaer å ta fatt i, sier klubblederen, som samlet 25 medlemmer til stiftelsesmøtet i Strix Televisjon NJ.

Ønsket velkommen

Det norske mediebildet er sammensatt og det er mange som jobber med redaksjonelle produkter, som er kommet i tillegg til det mange tenker på som tradisjonelle journalister. Journalistbegrepet er langt mindre snevert enn det var før.

– Vi heier på Strix-klubben og ønsker nye medlemmer i produksjonsbransjen hjertelig velkommen i NJ-familien.  Norsk Journalistlag ønsker å være en attraktiv og relevant fagforening for dem. Det betyr også at vi må øke kompetansen om de som jobber i denne bransjen. Her blir medlemmene i Strix viktige tilskudd, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Tre fusjonerte selskaper

I fjor ble tv-produksjonsselskapene Strix, Novemberfilm og Rakett slått sammen og fikk nytt navn: This Is Nice. De tre fusjonerte selskapsnavnene forsetter som egne merkenavn.

Strix, Rakett og Novemberfilm dekker flere områder, og leverer både serier, fakta og dokumentar og reklamefilm til det norske og nordiske TV-markedet. Selskapene er kjent for produksjoner som «Farmen», «Dyrepasserne», «Sommerhytta», Anno, «Naked Attraction», «Bak fasaden» og «Grenseløst forelsket». Det internasjonale medieselskapet Freemantle, med hovedkontor i London, er eier.