Artikkelen er mer enn ett år gammel

Lønnsveksten i NRK: – Lite skritt i riktig retning

NRK-journalistene fikk en lønnsvekst på 4,7 prosent i fjor, ifølge NJs lønnsstatistikk. – Et lite skritt i riktig retning, men det er langt igjen, sier forhandlingsleder for NJ i NRK, Rolf Johansen.

I dag ble NJs lønnsstatistikk for 2022 lagt frem. Medlemmene i NRK fikk en lønnsvekst på 4,7 prosent, som er over MBL-området, der økningen var på 3,8 prosent.

– Dette viser at vi gjorde et godt lønnsoppgjør i fjor og er et lite skritt i riktig retning, men det er langt igjen til NRK-journalistene har samme lønnsnivå som våre kollegaer i bedrifter vi sammenligner oss med. Statistikken viser at vi knapt har hatt reallønnsvekst de siste fem årene, og vi forventer at årets oppgjør vil endre på det, sier forhandlingsleder for NJ i NRK, Rolf Johansen.

Se lønnsstatistikken her

Lønnsforhandlinger i april

Lønnsstatistikken legger grunnlaget for forhandlingene i både NRK- og MBL-området. Forhandlingene mellom NJ og NRK finner sted 25.-28. april. Lønnsoppgjøret 2023 er et mellomoppgjør, og det forhandles kun om penger.

Grunnlaget for NJs lønnsstatistikk er data samlet inn av Mediebedriftenes Landsforening, (MBL), NRK og en rekke uavhengige aviser. Rapportene viser status pr. 31.12.2022.