Samlet troppene for å meisle ut tariffkravene i NRK

Forberedelsene til vårens lønnsoppgjør i NRK er i gang. Denne uka samlet tillitsvalgte i NJ i NRK seg til tariffkonferanse.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør. Det betyr at det forhandles både om penger og om andre temaer, såkalte tekstkrav.

Både årsmøtet og mange av klubbene rundt i NRK har allerede kommet med innspill og forventninger til årets oppgjør. Tariffkonferansen diskuterer og meisler ut grunnlaget for kravene. De endelige kravene settes av forhandlingsutvalget, og presenteres når NRK-forhandlingene starter med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter etter planen 19. april.

Tette gapet

– Våre medlemmer har et klart krav om ikke bare reallønnsvekst, men også å ta innpå våre kolleger i sammenlignbare bedrifter som har et lønnsnivå langt over NRK-journalistene, sier leder i NJ i NRK Rolf Johansen, som også er leder i forhandlingsutvalget.

– Som alltid vil vi møte arbeidsgiver godt forberedt og med klare og tydelig krav. Forhandlingsklimaet er godt, men i en forhandling må begge parter bli enige for at vi skal lykkes.

Oppgjørene i NRK og i MBL-områdene er Norsk Journalistlags to største.

– Dette er to ulike oppgjør, men våre to forhandlingsutvalg ser til hverandre og alle i Norsk Journalistlag står sterke sammen, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Viktige datoer for NRK-oppgjøret våren 2024:

  • Fredag 19. april: Forhandlingene starter. Forhandlingsutvalget til NJ i NRK legger fram sine krav.
  • Torsdag 25. april: Forhandlingsfristen går ut kl. 16.
  • Torsdag 2. mai: Hvis brudd, er det planlagt bruddkonferanse.
  • Mandag 13. mai: Mulig meklingsstart for NRK-oppgjøret, hvis brudd. Dette er naturligvis avhengig av når det eventuelt blir plass i køen hos Riksmekleren.