Artikkelen er mer enn ett år gammel

Gir 10 000 kroner- starter Ukraina-stafett

Journalistklubben i Bergensavisen (BA) gir 10 000 kroner til kolleger i Ukraina. – Vi håper at dette kan være starten på noe større, og oppfordrer andre klubber til å gi, sier klubbleder Katherine Ferguson i BA.

Årsdagen for Russlands invasjon i Ukraina 24. februar nærmer seg. Russerne har møtt hard motstand og har svart med tung og langvarig terrorbombing mot sivile mål og infrastruktur. Skal vi får vite hva som skjer, er det avgjørende at de ukrainske journalistene fortsetter å rapportere.

– Vi ønsker å støtte kolleger i en tøff situasjon, som vi ikke aner slutten av. Det er vanskelig å forestille seg hvordan de har det i jobben og livet ellers, sier klubblederen.

Vil du bli med på solidaritetsstafetten?

Bruk konto: 6022 05 01518 (NJs Solidaritetsaksjon) eller Vipps #530685 

Håper mange følger etter

Katherine Ferguson er nyvalgt klubbleder i Bergensavisen (BA). Klubben teller vel 50 medlemmer. Initiativet til en kronerulling for ukrainske journalister kom fra grasrota på årsmøtet i klubben, som et benkeforslag.

– Støtten var enstemmig. Vi håper at mange klubber og enkeltpersoner i NJ-organisasjonen følger oss, og at dette blir en slags solidaritetsstafett i tiden fram til landsmøtet i mars, sier Ferguson.

 

Ukrainerne trenger mye hjelp

NJ-leder Dag Idar Tryggestad heier på BA-klubben, hvor medlemmene gir raust av penger som er samlet inn gjennom lokal klubbkontingent.

– BA-klubben har tatt et flott initiativ. Vi har hatt flere solidaritetsinitiativer det siste året til støtte for kolleger i Ukraina. Våre kolleger og samarbeidspartnere i de to ukrainske journalistforbundene har fortalt om stort et behov for hjelp, og vi har sett at pengene vi har samlet inn har bidratt til å lette jobben til mange journalister og hjulpet flere som har hatt akutt behov, sier Tryggestad.

Norsk Journalistlag får gjester fra de ukrainske journalistforbundene på NJs landsmøte 22.-23. mars.

 

Vil du bli med på solidaritetsstafetten?

Bruk konto: 6022 05 01518 (NJs Solidaritetsaksjon) eller Vipps #530685 

Og send oss en epost, nj@nj.no, når har gjort det, så noterer vi gaven på gavelista.