– Velkommen til Monsterklubben

NJ-familien ønsker stadig flere nye medlemmer i TV-produksjonsbransjen velkommen. Denne uken var det stiftelsesmøte i den nye klubben i Monster. Norsk Journalistlag har allerede 22 medlemmer i produksjonsselskapet.

– Nye medlemmer i produksjonsbransjen er hjertelig velkommen i NJ-familien. Norsk Journalistlag ønsker å være en attraktiv og relevant fagforening for alle som jobber redaksjonelt, sa NJs nestleder Hege Fagerheim til de frammøtte i den nystartede klubben.

– Vi mener at både ansatte og ledelsen vil ha stor nytte av at Monster nå har fått en NJ-klubb i huset.

Mye å ta tak i i bransjen

Den norske TV-produksjonsbransjen er en suksesshistorie og leverer store, populære produksjoner både til norske og utenlandske medier. For en fagforening er det mye å ta tak i bransjen, som svakt eller i ikke-eksisterende avtaleverk, dårlige og ulovlige arbeidskontrakter og dårlig regulert arbeidstid.

Les også: Fødselshjelpere for ny storklubb i Strix

I fjor samlet NJ-medlemmene i Strix seg i den nystartede klubben Strix Televisjon NJ. Det skjedde etter at tv-produksjonsselskapene Strix, Novemberfilm og Rakett ble slått sammen.

– Norsk Journalistlag ønsker å utgjøre en forskjell også for dem som jobber med redaksjonelle produksjoner utenom de tradisjonelle journalist-miljøene, sa Fagerheim. Journalistbegrepet er langt mindre snevert enn det var før.

Den nye klubben i Monster har valgt et styre, og som vil konstituere seg selv.

Viktig selskap

Monster står bak store dokumentarserier som Rikets Sikkerhet (NRK), Estonia – funnet som endrer alt (Discovery), Gåten Orderud (NRK), Mr Good? Gåten Eirik Jensen (Netflix) og Folkets Konge (NRK). De har utviklet og produsert store underholdningskonsepter som Stjernekamp og 10 på topp (NRK). Og produserer kjente tv-formater som Forræder (TV 2), Norske Talenter (Warner Bros. Discovery), Jakten på kjærligheten (TV 2) og Maskorama (NRK). De står også bak flere store dramaproduksjoner.

Det internasjonale medieselskapet Fremantle, med hovedkontor i London, er eier.

Les også: Gjennombrudd for NJs fagorganisering i medieproduksjonsselskaper